Lazer ile kılcal damar tedavisi

Günlük yaşantımızda güneş cildin en hassas ve zayıf bölgelerinde damarların çıkmasına neden olmaktadır. Güneşe maruz kalan bölgelerde daha küçük kılcal damarlar ortaya çıkmaktadır. Özellikle yanak, yüz ve burunda yani cildin en hassas olduğu yerlerde ortaya çıkmıştır. Eskiden bu tip sorunları ortadan kaldırmak için yöntem elektrik ile yakmaktı. Ancak bu yöntem sıklıkla komplikasyon ortaya çıkarmaktadır. Sadece kılcal damarlarda etkili oluyor ve hemen kaybolmaktaydı.

Lazer ile kılcal damar tedavisi

Tedavi olacak damar üzerinde lazer ışığı enerjisi yoğunlaşır.  Lazer ile enerji damara aktarılır. ve damardaki kan tıkanır. Damarlar artık kan taşımadıkları için kılcal damar görüntüsü yok olmaktadır. Bu işlem kısaca optik enerjinin mekanik enerjiye dönüşmesiyle damarların yok edilmesidir.

Kılcal damar rahatsızlığı olan her insan lazer tedavisi olabilir.  Fakat kanama- skar problemleri ve kan damarları rahatsızlığı olan kişilerin tedavisi daha dikkatli yapılmalıdır. Cilt de tedavi uygulanmadan önce, damarların varisli olup olmadığı, tedavide kullanılacak lazer türü ve cilt türü değerlendirilmelidir. Kılcal damarlar da lazer tedavisi olmakla birlikte varisli damarlarda uygulanmaz.

Tedavi edilen bölgede, tedavi sonrası birkaç saat sonra kaybolan şişlik ve yumrular görülebilir. Ayrıca cilt de kızarıklıklar ve ince çizikler de görülebilir. Hafif morarmalar veya kabuklanmalar nadir de olsa görülmektedir. Tedaviden sonra kılcal damarlar yavaş yavaş renk değiştirir ve iki ile dört hafta içinde kaybolurlar.

Tedavi edilen bölge, tedaviden sonra bir veya iki gün içerisinde soğuk bandajlar veya buz torbalar ile soğutulmalıdır. Fırın veya ısıtıcı gibi ısı kaynaklarından kaçınmak ve uzak durmak gerekir. Bütün Lazer tedavi türlerinde cilt kızarıklığı görülebilir, bu kızarıklıklar çabuk ve hızlı bir şekilde kaybolur. Ayrıca yara izleri de çok etkilemez. Kılcal damarların cilt yüzeyine yakın olması hafif bir kabuk ve az şekilde görülen cilt hasarı olabilir.  Tedavi sonrası bölgede karıncalanma veya nadir olarak şişlik görülebilir. Bu durumlarda doktora gösterilmesi gerekir. Sorun bir enjeksiyon yardımıyla çözülebilir. Ayrıca çok küçük kılcal damarların tedavisinde küçük morarmalar görülebilir. Bu morarmalar birkaç gün içinde kaybolur ve iyileşir.

Lazer ile kılcal damar tedavisi İle ilgili olarak daha detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz

Bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz

Menü