Burun Ucu Estetiği İyileşme Süreci?

Burun ucu estetiği işlemlerinizde, Belma Kapılı Klinik’te hayalinizdeki görünüme ve konfora kavuşmak için 0505 068 33 48 numarasından bizlere ulaşabilirsiniz.

İyileşme süreci, siz ameliyattan sonra uyanma odasına alındığınızda başlar. Ameliyattan hemen sonraki bu süreci anestezinin etkisiyle daha sonra hatırlamayabilirsiniz.Bu aşamada, burnunuzun üzerinde atel, içinde tampon bulunabilir. Tamponun gerekliği olduğu durumlarda, ameliyattan sonraki ilk gece gerçekleşebilecek ufak miktardaki kanamayı toplamak için, burun deliklerinizin altına özel bir ped yapıştırılır. Sinüs tıkanıklığı ve burnunuzun etrafında hafif bir basınç hissetmeniz normaldir. Daha sonra, operasyon için verilen ağrı ilaçlarının etkisi geçtiğinde, eğer ihtiyaç duyarsanız, evinizde doktorunuzun önerdiği ağrı kesicileri kullanabilirsiniz. Şişliği azaltmak ve basıncı hafifletmek için bir buz kompresi yapabilirsiniz.

Doktorunuz önerdiği zaman, burnunuzdaki küçük kesi yerini oksijenli suyla düzenli olarak temizlemesi önemlidir. Burun deliklerinizin altında kabuk oluşumunu engellemek için merhem kullanmanız önerilebilir. Eğer isterseniz bir şeyler yiyebilirsiniz. Ameliyattan kaynaklanan hafif bir halsizlik normaldir. Bu sebeple size su, yemek vb. şeyler getirmesi için bir arkadaşınızın yanınızda olmasını tavsiye ederiz. Destek olacak yakınızın düşmemenize veya burnunuzu bir yerlere çarpmamanıza engel olacaktır.Burun ucu estetiği ameliyatından 5 ya da 7 gün sonra burun üzerindeki özel koruyucu bantlar çıkarılır. Eğer burun içine silikon atel konulmuş ise en erken ameliyattan 5 gün sonra alınır. Bunun dışında burun ucuna uygulanan müdahalenin şekline göre cerrahınız yapılması gerekenleri ameliyattan önce ya da sonra ayrıntılı bir şekilde anlatır. Bu süre içinde burnunuzu güneş ışıklarına karşı korumalısınız. Burun ucunuza sürtme riski olan kıyafetler giymemelisiniz. Deniz, havuz ya da sauna gibi yerlere ameliyattan sonra 1 ay boyunca girmemelisiniz. Burnunuza çarpma ihtimali olan toplu sporlardan ve kuvvet gerektiren aktivitelerden uzak durmalısınız.

Ameliyattan kaynaklanan şişliğin, burnun geçici olarak daha geniş görünmesini ve ucun daha fazla açılmasını ve istenenden daha az rafine hale gelmesinin geçici bir durum olduğunu bilmeniz çok önemlidir. Burun ucundaki şişlik birkaç gün içinde azalmaya başladığını fark edeceksiniz. Burnunuzdaki tüm şişlikler, ameliyattan sonraki ilk birkaç hafta içinde büyük ölçüde azalacaktır. Her ne kadar şişliğin çoğu birkaç ay içinde çözülse de, yine de burnunuz ameliyattan sonra bir yıla kadar iyileşmeye devam edecektir. Sadece septal cerrahi uygulanan hastalar normal olarak burnun dışında belirgin bir şişlik göstermezler.

Detaylar için iletişim sayfamızı ziyaret ediniz.

Bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

Menü