Vücut Şekillendirme Ameliyatı Nedir?

Vücut şekillendirme işlemlerinizde, Belma Kapılı Klinik’te hayalinizdeki görünüme ve konfora kavuşmak için 0505 068 33 48 numarasından bizlere ulaşabilirsiniz.

Vücut şekillendirme operasyonları kişinin tüm vücudu ele alınarak rahatsızlık duydukları alanların onarılması işlemidir. Hızlı kilo alıp verme durumunda, doğum kilolarının verilemeyip kalıcı hale gelmesi durumunda, spor ve egzersiz programlarını uyguladığı halde bir türlü sıkılaşma yaşayamayan kişilerde, obezite tedavisi bitiminde, hamilelik ve hamilelik sonrası yapılması tercih edilen aynı zamanda vücut hatlarını belirginleştirmek isteyen kişiler için uygun müdahalelerdir. Kişinin öncelikle öncelikle doktor kontrolüne gelerek kendisine uygun operasyonun belirlenmesi ve gerekirse kombine işlemlerle kişinin tek seferde tüm bu rahatsızlıklarından kurtulması mümkündür. İyileşme sürecinin kısalığı, birden fazla operasyonun tek seferde yapılabilmesine tanıdığı olanaktan dolayı, ayrıca daha az ağrılı bunun yanında daha çok etkili ve daha ekonomik olması sebebiyle vücut şekillendirme operasyonları tercih edilmektedir. Kombine vücut estetiğinde özellikle hızlı iyileşme süreci olduğu için çok daha fazla tercih edilmektedir.Vücuttaki yağ dağılımı yani yağ anatomisi her bölgede ve her insanda farklılık göstermektedir. Dolayısı ile vücut cerrahının hem operasyonel anlamda hemde normal yaşantıda bayan ve erkek vücutlarının topografik anatomisine hakim olması gerekir. Bu bilgi ve beceri gelişen teknoloji ile birleşince ortaya çoğu zaman umulandan öte sonuçlar çıkmaktadır.

Vücut estetiği kavramında vücudu tek bölge olarak değil bir bütün olarak değerlendirmek gerekmektedir. Bayanlarda vücutla orantılı kollar , yuvarlak göğüs hatları , ince bir bel , yuvarlak kalça hatları ve basenlerin olmadığı bacak içlerinin birbirine temas eder gibi yaptığı ama temas etmediği genel hatlar arzulanırken ,erkekte daha adaleli kol ve göğüs görünümü koltuk altı yağlanmanın olmadığı üçgen vücut hatlarının oluştuğu karın kaslarının (six-pack) gölgesel izdüşümlerinin mevcut olduğu ve belde yağlanmanın olmadığı genel vücut hatlarından bahsetmek mümkündür.Vaser liposuction yani ultrasonik liposuction’ın deriye çok yakın çalışma imkanı sunması ve komplikasyon yaratmadan yüzeyel liposuctiona imkan tanıması ile vücutta bir heykeltraş gibi çalışmak mümkün bir hal aldı. Vaser liposuction yöntemi yağların ses dalgaları ile canlılığını yitirmeden birbirinden ayrıldığı sadece yağa spesifik çalışma imkanı sunan ve kas,sinir,damar ile bağ dokuya zarar vermeden çalışılan gelişmiş bir liposuction yöntemidir. Böylelikle hem vücudu şekillendirmek hemde iyileşme sürecinde sorun yaşamamak gibi çok iyi etkiler görmekteyiz.

Kadın ve erkeklerde son zamanlarda fazla kilo alıp vermeye bağlı olarak mide küçültme ameliyatı olan kişiler tam vücut şekillendirme operasyonlarına uygun adaylardır. Mide küçültme ameliyatının öncesinde kişiye uygun beslenme programı uygulanır. Kişi mide küçültme operasyonu ve düzenli beslenme alışkanlıklarının da yardımıyla kilo kontrolünü sağlamaktadır. Ancak bu işlemlerden sonra kişinin derisinde yoğun olarak buruşukluk ve sarkma görülmektedir. Germe operasyonu fazla deriyi ve fazla yağı ortadan kaldırmayı amaçlar aynı zamanda kas onarımını sağlar. Kişileri istedikleri vücuda kavuşturmak için yapılan germe girişimleri sonuçları açısından hastanın ve hekimin operasyondan mutlu ayrılması sağlanır.

Detaylar için iletişim sayfamızı ziyaret ediniz.

Bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

 

Menü