Akne tedavisi görürken nelere dikkat edilmelidir?

Akne tedavisi hakkında ve Belma Kapılı Klinik’te hayalinizdeki görünüme ve konfora kavuşmak için 0505 068 33 48 numarasından bizlere ulaşabilirsiniz.

En sık karşılaşılan cilt hastalığı olan akne, bir yandan kişinin fiziksel yönden özgüveninin kaybolmasına neden olurken diğer yandan çeşitli psikolojik sorunlar doğurabilir.

Genetik, hormonel ve stres faktörü aknenin oluşmasında en büyük etkenlerdir.

“1 – Akne kalıtsal değildir bilgisi kesinlikle yanlıştır. Sivilce çoğunlukla genetik bir cilt rahatsızlığıdır. Hatta bazılarında genetik olarak akne oluşumu hiç meydana gelmez.
2 – Akneden sıkarak kurtulabilirsiniz bilgisi doğru değildir. Akne sıkıldığında içinde bulunan enfeksiyon dağılarak aknenin büyümesine neden olur.
3 – Aknenin nedeni asla tek değildir. Böyle bir düşünceye kapılmayın. Genetik nedenler, hormon ve yağ bezesindeki hücresel bozukluklar akneye sebep olan etkilerden bazılarıdır.
4 – Sivilcelerinize ergenlik dönemidir geçer gözüyle asla bakmayın. Ergenlik döneminde başlayan akne ömür boyunca peşinizi bırakmayabilir. Bu nedenle ergenlik döneminde de bir cilt uzmanından mutlaka yardım almalısınız.
5 – Stres tabi ki bütün hastalıkları tetiklediği gibi akneyi de tetikleyebilir. Ancak stres sebebi akneleriniz olabilir. Bu nedenle hemen önlem alınmalıdır.
6 – Akne sadece görsel ve kozmetiksel bir sorun değildir.Tedavi edilmediğinde önemli bir cilt problemi haline gelebilir ve özgüven eksikliğine yol açabilir.
7 – Beslenmenin akne üzerindeki etkisi tam olarak netlik kazanmamıştır. Ancak birey bir besinden fazla tükettiğinde aknelerin arttığını gözlemliyorsa o besini daha az tüketmelidir.
8 – Makyaj akne yapar yargısı yanlıştır. Aşırı yağlı makyaj malzemeleri ve sahne makyajı gibi aşırı makyaj akneyi tetikleyebilir. Ancak makyaj yapmamak bir çözüm değildir.
9 – Çok terlemek bazı bünyelerde ciltteki yağlanmayı artırabilir bu da aknelerin oluşumunu tetikleyebilir. Ancak genel olarak terleme akne sebebi değildir.
10 – Sadece sivilcenin olduğu bölgeye tedavi uygulanması ve ilaç kullanılması doğru değildir. Yüzdeki göz ve dudak bölgesi gibi hassas bölgeler hariç tüm yüze tedavi uygulaması yapılmalıdır.
11 – Kısa süreli güneş ışınlarına maruz kalmak ciltteki yağlanmayı azaltarak aknelere iyi gelebilir. Ancak uzun süreli bronzlaşmak amacıyla güneşte kalmak ters etki yapabilir. Ölü hücrelerin soyularak gözenekleri tıkaması akneye yol açabilir.
12 – Sigara sivilceye yol açar düşüncesi bilimsel olarak kanıtlanmış değildir.
13 – Kese ve aşırı şekilde yapılan peeling akneye iyi gelmez.
14 – Her sivilce akne değildir. Kıl kökü ve kıl batıkları akneyle karıştırılmamalıdır. Bunların tedavisi ayrıdır.
15 – Solaryum asla sivilcelere iyi gelmez. Aksine daha fazla akne oluşumuna yol açarak cilt lekesi problemi ortaya çıkabilir.

Detaylar için iletişim sayfamızı ziyaret ediniz.

Bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

Menü