Dudak dolgusu, doğuştan ince dudaklara sahip olanlara, yaşa bağlı dudak incelmesi yaşayanlara veya daha hacimli ve biçimli dudaklara sahip olmak isteyen kişilere uygulanan estetik bir müdahaledir. Dudaklara dolgunluk kazandırmak ve şekillendirmek için dudakların içine ve çevresine dermal dolgular enjekte edilmesi esasına dayanmaktadır.

Dudak dolgusu işleminde kullanılabilecek; kalıcı veya yarı sentetik maddeler, hayvansal kaynaklı üretilen dolgu maddeleri gibi pek çok dolgu maddesi olmasına rağmen, en güvenilir ve en yaygın olarak kullanılan dolgu maddeleri hyaluronik asit bazlı dolgulardır.

Hyaluronik asit, bağ dokusunda bulunan, cilt hücrelerinin suyu tutmasını sağlayan, cilde hacmini kazandıran temel bir yapı maddesidir. Diğer dolgu maddelerinden ayıran en önemli özelliği ise, alerjik reaksiyonlara veya vücut tarafından reddedilme riskinin çok düşük seviyelerde olmasıdır. Bu nedenle dokuda yabancı bir madde verilmeden doğal görünümlü dudak estetiği sağlanmış olur.

Dudak dolgusu uygulamasının başarısında en önemli faktör, kullanılan dolgu maddesinin kalitesidir. Uygulama, kişinin yüz yapısı dikkate alınarak, doğallığını koruyacak şekilde yapılmalıdır, bu sebepten dolayı her kişiye aynı

şekilde gerçekleştirilen standart bir işlem değildir.

DUDAK DOLGUSU HANGİ AMAÇLA KULLANILIR?

Dudak dolgusu işlemi temelde dört farklı nedenle uygulanır;

  • Dudaktaki asimetrik yapıların düzeltilmesi
  • Dudak kontürünün belirginleştirilmesi
  • Dudaklara hacim katarak, estetik oranlara uygun hale getirilmesi
  • Hacim kaybı, kırışıklıklar ve dudakta sarkma gibi yaşla oluşan dudak derisi değişimlerinin düzeltilmesi.

DUDAK DOLGUSU NASIL YAPILIR?

Uygulamaya başlamadan 30-45 dakika önce dudağa sürülen bir anestezik krem ile hastanın, enjeksiyon işleminden acı hissetmemesi sağlanır. Anestezi uygulamasından sonra doktor tarafından önceden belirlenen noktalara ince uçlu bir iğne yardımıyla dolgu maddesi enjekte edilir.

İşlem yaklaşık 30 dakika sürmektedir ve sonuçlar işlemden hemen sonra görülebilmektedir. Enjeksiyon sonrasında dudaklarda bir miktar şişkinlik ve iğne ile uygulanan her türlü dolgu işleminde olduğu gibi enjeksiyon noktalarında morarmalar görülebilir, ancak bu durum birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçecektir. Bölgesel şişlik hali bazı vakalarda yedi güne kadar uzayabilmektedir. Bu süreçte kapatıcı kullanılmasında sakınca yoktur. Doktorunuz sizi seanstan yaklaşık 1 veya 2 hafta sonra kontrol için tekrar çağıracaktır ve dilerseniz, kontrol esnasında ufak rötuşlar yapabilirsiniz.

Hyaluronik asit bazlı dolgu malzemesi ile gerçekleştirilen dudak dolgusu uygulamasının kalıcılık süresi 6 ay ile 12 ay aralığındadır.

Uygulama hemen etkisini gösterse de, çok ince dudaklı olan kişilerde bir anda dudakları kalınlaştırmak sorun olabilmektedir. Genelde bu tür vakalarda süreci 2 veya 3 seansa bölerek 6 ila 8 ayda dudak, kademeli olarak kalınlaştırılmaktadır.

İnce dudaklara sahipseniz, yüzünüzün geneline uyumlu olabilecek, orantıları etkilemeyecek ve hem doğal hem de estetik görünümü sağlayacak şekle karar verilerek uygulamanın yapılmasını tavsiye etmekteyiz. Çünkü yanlış miktarlarda ve yanlış noktalara yapılan dudak dolgusu enjeksiyonları doğal olmayan bir görüntüye neden olabilmektedir.

DUDAK DOLGUSU KİMLERE UYGULANMAZ?

  • Hamilelere,
  • Aktif uçuk sorunu olanlara,
  • İltihabi deri sorunu olanlara,
  • Kullanılan malzemeye karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde uygulanmaz.
Menü