Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

İyileşme sürecinin başlangıcında, büyük ihtimalle şişlik, morarma ve rahatsızlık hissi gibi durumlarla karşılaşacaksınız. Ancak bu tür rahatsız edici deneyimleri elde etmek, iyileşme periyodunun bu aşamasında normaldir. Bu gibi durumlarda uzmanlar, göz kapaklarına, yağlı krem ve hafifçe soğuk kompres uygulanmasını önerir. Ancak baskı yapılmadığından emin olunmalıdır. Aksi halde, göz kapaklarının iyileşme süreci zarar görecektir.

Ayrıca uzmanlar, hızlı bir şekilde iyileşmenize yardımcı olması için, ağrı kesici ilaçların da yer aldığı bir ilaç tedavisi için reçete hazırlayacaktır. Ancak ağrı kesici ilaçların sürekli olarak kullanılması tavsiye edilmez. Bu noktada, iyileşme sürecinizi yavaşlatmayacak ve ağrılarınızın dinmesini sağlayacak ilaçlar önerilir.

Uzmanlar her zaman, iyileşme süreciniz boyunca, içeride ve güneş ışığından uzak durmanızı tavsiye ederler ancak dışarı çıkmanız gereken zamanların olabileceğinin de farkındalardır. Böyle bir durumda cildinizi mümkün olan en iyi şekilde korumak için, koyu renkli güneş gözlüğü taktığınızdan ve bol bol güneş koruyucu kullandığınızdan emin olmalısınız. Güneş gözlüklerinizi -iyileşme süreciniz %100 tamamlanana kadar- çıkarmamalısınız.

Göz kapağı cerrahisi, arzuladığınız estetik hedeflere ulaştırabilecek prosedürlerden biridir. İstediğiniz, yenilenmiş görünüme sahip olmak için, doğru uzman seçimi yaptığınızdan emin olun.

Her hastanın travmaya yanıtı farklı olduğundan, dolayısıyla ameliyat sonrasında duruma çok şiddetli tepki veren bünyeler de söz konusudur. Bu bünyeler ameliyat sonucunu etkilemez ama iyileşme sürecini etkiler. Ödem genellikle ilk haftada çözülür ve hasta ikinci hafta rahatlıkla normal hayatına devam edebilir. Hastanın hipertansiyonu, diyabeti yoksa, sigara içmiyorsa (sigara içenlerde çok ödem olur, o yüzden mutlaka ameliyattan 1-2 hafta önce sigarayı bırakmakta ve sonrasında içmemekte fayda var) bu hastalarda kalıcı dikiş dediğimiz, 3-5. günde alınması gereken dikişler kullanırız. Eğer hasta herhangi bir risk faktörü taşımıyorsa kendiliğinden emilen dikişler veya doku yapıştırıcılar kullanılır.

Detaylar için iletişim sayfamızı ziyaret ediniz.

Bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

Menü