Ameliyatsız Plazma Enerjisi ile Göz Kapağı Tedavisi Nedir?
Özellikle çevre dokulara zarar vermemesi nedeniyle göz çevresinde bu tedavi uygulanmaktadır. Göz kapağındaki sarkma torbalanma ve kırışıklıkların giderilmesinde kullanılır. Ayrıca göz etrafındaki siğil, ben, leke ve yara izlerinin giderilmesinde kullanılmaktadır.
Ameliyatsız Plazma Enerjisi ile Kapak Uygulaması Nasıl Yapılır?
Lokal anestezik kremler kullanılarak cilt uyuşturulur. Ameliyat ortamı gerekmez. Uygulama sonrası mutlaka verilen ilaçlar düzenli kullanılmalıdır. Temizlikte bebek sabunu kullanılabilir. Lazer uygulanan bölgede ilk hafta kabuklanma olmaktadır. Bu kabuklar 7-10 gün içinde düşer altından pembe sağlıklı deri çıkar mutlaka bu bölge fondötenle veya kapatıcı güneş kremleriyle ile kapatılıp güneşten korunmalıdır.
Ameliyatsız Plazma Enerjisi ile Kapak Uygulaması Kimlere Uygundur?
Göz kapaklarında veya tüm yüz bölgesinde yaşlılık belirtileri olup ameliyat olmak istemeyen, sosyal hayattan çok uzak kalmak istemeyenler, kanama sıkıntısı olabilecek ameliyata uygun olmayan kişiler için uygundur. Genç yaş grubunda da kullanılabilir.
Ameliyatsız Plazma Enerjisi ile Kapak Uygulaması Kimlere Uygun Değildir?
Kronik cilt hastalığı ve otoimmun hastalıkları olanlara uygulanmaz
Diğer Cerrahi Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Göz kapak torbaları, kapak düşmesi, kapak sarkması, gözyaşı kesesi tıkanması, göz ve kapak tümörleri için uygulanan cerrahi tedavi yöntemleridir.Göz hekimliğinde geniş ve yaygın görülen bir hastalık grubunun tedavisiyle ilgili cerrahi işlemlerin bütünü bu isim altında toplanır.Estetik ve cilt cerrahisi uzmanlarıyla göz cerrahlarının ortak ilgi alanını oluşturur.
Bu gruptaki ameliyatların büyük çoğunluğu anestezi altında yapılır.Göz protez uygulamaları da bu grupta ele alınır.Göz çevresi yaşlılık etkilerinin en belirgin olduğu alanların başında geliyor. Yoğun iş temposu ve gıdalardaki değişimler gibi pek çok nedene bağlı olarak fiziksel yıpranmalara daha genç yaşlarda maruz kalabiliyoruz. Göz kapağı düşüklüğü, göz altlarındaki torbalanmalar, göz çevresi kırışıklıkları, kaz ayakları bu yıpranmalar ve deformasyonlar arasında sayılabilir.