Lazerle Ben Aldırma Nasıl Yapılır?
Zararlı ışınlardan arındırılmış olan lazer ciltten koyu renkli hücrelerde etkili olmaktadır. Uygulandığı alanda 130 dereceye varan ısı oluşturmaktadır. Özellikle koyu renkli hücreler bu ısıyı daha fazla çektiği için tahrip olmaktadır. Tahrip olan koyu renkli benler ciltten ayrılarak altından normal (temiz) cilt meydana çıkmaktadır.

Lazerle Ben Aldırma Zararlı mı?
Cevabı en çok aranan ve en çok sorulan sorulardan biri lazer ile yapılan tedavinin zararlı olup, olmadığı ve sonradan kanserleşmeye neden olup, olmayacağıdır. Burada amaç kanserleşme riskini ortadan kaldırmaya yönelik bir tedavi olup, çözüm imkanı sunan uygulamalar sorun oluşturmaz. Yüzeysel benler dışında bebeklerde doğuştan olan hemanjiom ya da halk arasındaki tabiri ile damar benlerinde de uygulanmaktadır. Aynı şekilde bacaklar ve yüz bölgesinde görülen kılcal damarların tedavisinde de lazer kullanılmaktadır. Yani herhangi bir zararı yoktur.

İz Kalır mı?
Benler ya da diğer adıyla nevüs vücudun hemen hemen her yerinde olabilmektedir. Özellikle kadınlarda yüz ve dudak bölgesinde daha sık görülmektedir. Gebelik döneminde çoğalan ve büyüyen benler bir noktadan sonra estetik yönden kusur haline gelmektedir. Yüz bölgesindeki benlerin alınması sonrasında yeni bir kusur oluşturmamak için iz kalmayacak tedavi yapılmalıdır. Lazer ile yapılan ben aldırma işlemlerinde iz kalmaz. Ama tüm benlerde uygulanması mümkün değildir.

 

Menü