Cilt Bakımı Nedir
Gün içerisinde cildimizi her olumsuz etmenden koruyamıyoruz. Elimizde olmayan nedenlerle cildimiz bu etmenlere maruz kalıyor. Bu da büyük sorunlar çıkmasına neden olabiliyor. Bu konuda cilt bakımı devreye giriyor. Olumsuz etmenlerin cilt üzerinde büyük bir zarara dönüşmemesi için cilt bakımı şarttır. Gün içerisinde cilde krem veya tonik uygulamak bakım yapmanın en kolay halidir. Bunların dışında her gün olmasa da belirli zamanlarda cilde çeşitli şekillerde bakım yapılabilir. Bu da cildi rahatlatır ve cildin erken yaşlanmasını engeller. Bu bakımlar maskeler çeşitli yağ veya kremlerle yapılan masajlar, peelinglerdir. Bunların sonunda yapılan bakım çeşidine göre, ciltte düzelmeler meydana gelir. Deri canlandırılmış olur, kan akışı hızlandırılmış olur, gözenekler açılır, nem dengesi sağlanır. Derinin elastikiyeti artmış olur. Aynı şekilde cilt ölü hücrelerinden, kirlerden ve makyaj artıklarından temizlenmiş olur.
Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Cilt bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Bu hususlar, bakım yapılmadan önce cilde uygun bakım seçimi yapılmalıdır. Yani, cilt yapısı kuru ise nemlendirici bakım yapılmalıdır. Eğer cilt yapısı yağlı ise ciltteki yağı alan bakım yapılmalıdır. İki cilt tipine de aynı bakım yapılamaz. Öncelikli olarak cilt tipi iyi bir şekilde belirlenmelidir. Cilt tipi belirlendikten sonra seçilen ürünlerin kaliteli olup olmamasına ve cilde zarar vermemesine dikkat edilmelidir. Ürün içerikleri yoğun ve fazla etkili ise bu hassas ciltler için sıkıntı oluşturacaktır. Cilt bakımı yaparken deriyi tahriş etmeyecek ve yıpratmayacak ürünler kullanılmalıdır. Bakım ürünlerinin yanı sıra cilt üzerinde kullanılan cilt bezleri, keseleri, silindirleri ve benzeri aletlerin yapısı yumuşak olmalı ve sert yapıda olmamalıdır. Aynı şekilde bakım merkezlerinde bakım yaptırılmak isteniyorsa bu merkezler iyi bir şekilde araştırılmalıdır. Temiz ve iyi olan bakım merkezi tercih edilmelidir.
Cilt Bakımı Uygulamaları
1- Cilt önce temizlenir.
2- Meyve asitli peeling uygulaması yapılır. Gözeneklerin açılması sağlanır ve ölü derinin atılmasına yardımcı olunur.
3- Buhar uygulaması yapılarak, cildin toksinlerden arınması sağlanır. Gözeneklerin açılması sağlanır. Derialtının temizlenmesi esas alınır. Ölü deri iyice yumuşatılır. Siyah noktaların rahat alınması sağlanır.
4- Siyah noktalar için özel bakım ürünü kullanılır. Bu sayede siyah noktalar, cildi tahriş etmeden sıkılabilmektedir. Yağ bezelerinin çıkması sağlanır. Gözeneklerin nemli hali buharla korunmuş olur.
5- Sıkma işlemi bittikten sonra, özel bakım ürünü ile dezenfekte edilir. Özel steril bezlerle cilt temizlenir.
6- Hight frekansı ile cildin yeni bir temizliği sağlanır. Cilt yeniden dezenfekte edilir.
7- Maske uygulaması yapılır. Her cilde uygun maske uygulaması yapılır. Göz, dudak, yanak için uygulanabilen maskeler, hyralüronik asit, vitamin, havyar ve kolajen maskeler uygulanabilir.
8- 20 dakika süren maske uygulaması sonrasında özel kremler ile el masajı yapılır.
9- Maske antioksidan ürünlerle temizlenir. Tonikten biraz daha farklı bir üründür. Cildi nemlendirir.
10- Temizleme işleminden sonra şikayete göre anti aging, leke kremi, akne kremi vs krem ve serumlar kullanılır.
11- En son olarak cilde uygun nemlendirici sürülerek, cilt bakımı işlemi dekolte, boyun ve yüz masajı ile bitirilir.
12- Son olarak güneş koruyucu ile cilt korunur.